De boeken van DIRK NACHTERGAELE

De boeken van DIRK NACHTERGAELE

Dirk Nachtergaele was 33 jaar lang verzorger van de grootste wielerhelden van de voorbije decennia zoals Joop Zoetemelk, Claude Criquielion, Eric Vanderaerden, Eddy en Walter Planckaert, Mario Cipollinieni, Johan Museeuw en Tom Boonen.

Eind december zette hij een streep onder zijn carriere. Vreemd genoeg mist hij de wielerwereld niet. Hij geniet nu vooral van zijn familie én zijn boeken. Welke boeken zijn leven hebben beïnvloed, vertelt hij zondag aan Friedl'.

 

Dimtri Verhulst - De helaasheid der dingen

Dirk Nachtergaele herkende veel van zijn eigen jeugd in dit boek van Dimitri Verhulst. Ook Dirk moest vaak met zijn fietske zijn vader uit het café gaan halen. Op zijn negentiende verloor zijn vader zijn arm in de schrijnwerkerij. Allicht was het die pijn, dat verdriet dat hij ging verdrinken in het café al heeft hij daar nooit met zijn zoon over gesproken.

Uitgeverij Contact - ISBN 9789025414122

 

Connie Palmen - I.M.

Dirk Nachtergaele is een zeer grote fan van Connie Palmen. Vooral I.M. over het afscheid van haar eerste man Isha Meijer heeft hem diep geraakt. Het leek alsof hij vijftien jaar na datum eindelijk in schoonheid afscheid nam van zijn grootouders. Ook op de piste zag hij verschillende renners gaan, momenten die hij niet zo snel zal vergeten.

Uitgeverij Prometheus - ISBN 9789044607529

 

Erwin Mortier - Godenslaap

Dirk Nachtergaele ontmoette de schrijver Erwin Mortier ooit op een literaire avond maar durfde niet te vertellen hoe goed hij zijn werk vindt. Zelf schrijft Dirk ook maar in taalvirtuositeit is hij gezond jaloers op deze winnaar van de AKO-literatuurprijs.

Uitgeverij De Bezige Bij - ISBN 9789023459729

 

Guido Lauwaert - Mijn tweede stem

In dit boek lees je niet alleen gedichten maar ook biografieën van de dichters. Dirk is erg geïnteresseerd in poëzie en las zo over Richard Minne waar hij als kleine jongen, samen met zijn opa, in de tuin ging werken. Zelf schrijft hij ook wel eens karamellenverzen over zijn kleinkinderen, soms zelfs in de auto terwijl hij aan het rijden is maar dat laatste vertelt hij liever niet verder.

Roularta Media - ISBN 9789086790142

 

Peter Ouwerkerk - Parijs is nog ver

De beste wielerpen is die van de Nederlandse journalist Peter Ouwerkerk. Naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de Tour de France schreef hij over de verschillende zintuigen tijdens de ronde. Dirk kan bevestigen dat een winner al wel eens naar amoniac ruikt, zoals een kat die krols is.

Dirk Nachtergaele schenkt 'Parijs is nog ver' aan Dimitri Verhulst met de opdracht:

'Beste Dimitri,

Zoals u alles mooi en eerlijk verwoordt, zo zal je alles eerlijk zien, voelen en ruiken bij het lezen van deze mooie zinnen over de poëtische wielersport

Warme groet'

Arbeiderspers - ISBN 9789029536554

Your device does not support this media type
Popout

Friedl' 08.04.2012 Dirk Nachtergaele

meteen mee

Boeken Dirk Nachtergaele

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties