Win de CD

Op donderdag 9 juni, aan de vooravond van het EK voetbal, landt Wonderland weer in een huiskamer. Misschien wel de jouwe? Tenminste, als je de ploeg van Wonderland én Ertebrekers in huis wil ...
Af en toe halen we het tromgeroffel boven. En de klaroenen. Om een nieuwe naam met de nodige luister te introduceren. Leyla McCalla is zo een naam. Dertig jaar. Muzikante (gitaar, banjo, cello), ...
Op 24 mei wordt Bob Dylan 75 jaar. Vandaag dus. Radio 1 zet hem in de bloemetjes met een nieuwe versie van "Blowin' in the wind". We verzamelden 75 blazers, die nog nooit samen speelden, en namen een heel eigenwijze versie op. Hieronder vind je het resultaat!
"Not all those who wander are lost". Je kent het vast wel: als alles wat vastzit in het hoofd, kan het zo'n deugd doen gewoon naar buiten te stappen en te beginnen wandelen. Of dat nu in de stad is of in de groene bossen, wandelen geeft zuurstof aan je gedachten. Vanavond: Spinvis.
We vieren de ene grote verjaardag na de andere en de maand mei is nog lang niet om. Johan Verminnen wordt er 65, wat heeft ie met Bob Dylan (75)? En wat heeft ie met The Beatles? En met het Franse chanson? We zoeken het uit in Time Out.
Hier is ze dan, de mooiste lijst van het land. Alle 1000. Zoek, sorteer en ontdek.
De muziekredactie van Radio 1 werkt keihard door om iedereen een hele week te verwennen met schitterende schijven. Neem een kijkje achter de schermen!
Laat een aantal Belgische topartiesten een eigen versie van een Eurosongnummer brengen en je hebt sfeer. Heel veel sfeer. Dat ondervonden we alleszins tijdens de Radio 1 Eurosong Sessie. Herbeleef het zelf met de beelden hieronder.