Radio 1 Sessies 2015

Volgens de Dikke Van Dale is een lijflied een lievelingslied. Wij vinden dat een wel erg bescheiden definitie. Een lijflied is de synthese van je volledige zijn. Het geeft weer wie je bent en waar je voor staat. Iedereen heeft een lijflied, maar misschien ken je het nog niet? Radio 1 zet je op weg.
Fatoumata Diawara is een van de nieuwe grote stemmen in Mali en Roberto Fonseca is pianist in het Cuba van de Buena Vista Social Club. Beider artiesten vonden elkaar muzikaal en toeren nu samen een stuk van de wereld rond.
Live muziek van op de Radio 1 Sessies, en muziek recht uit het leven, of het nu in het Engels, het Frans, het Spaans of het Bambara is, de volkstaal uit Mali.
In januari volgend jaar viert David Bowie zijn 69ste verjaardag. Een paar weken geleden beloofde hij een nieuw album dat "Blackstar" zou gaan heten.
Vrijdag ligt het nieuwe album van Adele, ‘25’, in de winkel. 'Hello', de eerste single uit die plaat, verbrak meteen alle records op Youtube en streamingdiensten als Spotify. In afwachting van het volledige album, heeft Adele een tweede nummer online geplaatst: When We Were Young.