Album van de week: Field Music - Commontime

Het blazerscollectief Orchestre International Du Vetex mag dan zijn oorsprong in Kortrijk hebben, ze brengen ritmes van over de hele wereld. Argentijns, Polls, Servisch, Italiaans, Afrikaans, het ...
Het was het jaar van de Fugees, het jaar van Fu-Gee-La, Ready or Not en -opnieuw- Killing Me Softly. Even terug naar 1996 met Lady Linn en Flip Kowlier.
De Malinese heeft een tweede album uit bij het Amerikaanse platenlabel Nonesuch, maar in hart en nieren blijft ze een West-Afrikaanse met een stevige voet in Europa.
Belgian Beatles Axl Peleman, Neeka, Maarten Flamand en Wouter Mattelin toeren deze dagen met 'Lennon 75'. Ze spelen een sessie en verklaren met verhalen rond hun favoriete liedjes het belang van de Geniale Yoko-Man uit Liverpool.
Alice on the roof is één van de meest populaire artiesten in Wallonië op dit moment. En ze slaagt er in om de taalgrens te doorbreken. Want ook bij ons breekt ze door.
Elk jaar gaan de collega's van Studio Brussel op zoek naar nieuw muzikaal talent. De laureaten van dit jaar zijn dit weekend bekend gemaakt. Maak kennis met De Nieuwe Lichting, editie 2016.
Bij een campagne hoort een strijdlied. Waar is Ken? schreef het.
Grote artiesten op niet-muzikale plekken laten spelen, dat is Radio 1 Speelt Buiten. Raymond van het Groenewoud had zijn locatie gekozen: de appelwijnmakerij Pomme Charelle in Maldegem.