De laatste week van het schooljaar gaat in, en dat zorgt meestal voor een grote vreugde omwille van de lange zomervakantie. Maar soms kan zo'n laatste week ook een vleugje weemoed creëren. Want leerkrachten kunnen een erg bepalende rol spelen in iemands leven, of behoorlijk wat invloed hebben.
Jo en Barbara hebben alle dagen honger. Dat betekent alle dagen koken en eten. Daarover schrijven ze op alledagenhonger.be
In het ‘Senegalees bunkertje’ brachten Afrikaanse soldaten tijdens de groote oorlog hun dagen door. Helaas is de bunker ten prooi gevallen aan vandalisme. Nochtans verdient het evenveel respect als al het andere erfgoed van de eerste wereldoorlog, dat wél goed bewaard wordt.
De bende kreeg een oproep binnen: Gezocht, 1.000 huiskamers. En binnenkort boek je je favoriete artiest in je eigen huiskamer!
Radio, ons favoriete medium, bestaat dit jaar 100 jaar. En dat hebben we niet één keer maar elke dag herdacht hier in de Bende Van Einstein. Elke dag zochten we in het VRT-radio archief naar wat er dag op dag zoveel jaar geleden te horen was op de radio.
Correspondenten over de hele wereld geven de geheimen van hun woonplaats prijs: met Lia van Bekhoven naar Londen, met Michel Maas naar Indonesië , met Sabine Vandeputte naar Den Haag en Geert Groot Koerkamp naar Moskou.
Voetbal is oorlog, maar film kan dat zeker ook zijn! Meer zelfs, een film kan misschien wel tot oorlog, of op zijn minst een diplomatieke rel, leiden! Want binnenkort komt in Amerika de film ‘The Interview’ uit, en in die film wordt zowaar Kim Jung Un, de leider van Noord-Korea, vermoord.
Barcodes vind je zowat overal, maar toch staat een mens er niet bij stil omdat het een evidentie geworden is. Vandaag exact 40 jaar geleden werd voor de allereerste keer de universele code voor producten gebruikt.
Jean-Marie T., de man die verdacht wordt in het onderzoek naar de Bende van Nijvel, is geslaagd voor een test met de leugendetector. Hij houdt vol dat hij niets met de Bende te maken heeft, en de leugendetector geeft hem gelijk.
Vorige artikels