Heel dorp draait op windenergie

windmolens.jpg

-> Alles en iedereen in Asse van door windmolens opgewekte electriciteit voorzien. Dat is het ambitieuze plan van het gemeentebestuur van Asse. Ze hebben daarvoor een voorstel gedaan aan Ecopower, een coöperatieve in hernieuwbare energie. Die waren enthousiast en plannen behalve windmolens ook zonnepanelen en wamtekrachtkoppeling om het ongeveer 50.000 megawatt per uur-verbruik van Asse te produceren. Hoe één en ander in mekaar zit en wie dat gaat betalen vragen we aan burgemeester Koen Van Elsen

-> Herman Portcarero, Belgische consul in New York, heeft zich boos gemaakt. Op de door Nederland opgezette tentoonstelling 'Manhattan 1624' zag hij hoe de Nederlanders zichzelf promoten als ontdekkers van New York. Met name in de persoon van Henry Hudson, een Brit in Nederlandse dienst. Portocarero heeft de Nederlanders diets gemaakt dat de de échte ontdekker Belgisch is, met name de Waal Peter Minuit. Iets dat Jef Lambrecht van het Belgian Institute of World Afairs bewees dat jaren geleden al en legt het ons nog eens uit. 

-> Een loden staaf wordt één van de blikvangers van het nieuw Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Het bewuste Tiberius-lood is 2.000 jaar oud en bevat de zeldzame inscriptie IM TI CAESARIS AVG GERM TEC. Wat dat precies betekent en waarom de loden staaf één van de topstukken van de collectie is, vragen we aan conservator Guido Creemers.

-> En er is een nieuwe Tolkien op de marktThe Legend of Sigurd and Gudrun. Wereldwijd likken fans duimen en vingers af. Maar degenen die vergelijkingen zoeken met 'De Hobbit' en 'Lord of the Rings' zijn eraan voor de moeite. Wat we dan wel mogen verwachten weet Tolkien-kenner Pieter Collier.

Your device does not support this media type
Popout

20090507 donderdag FEYTEN OF FILLET

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties