De Fietsersbond wil Vlaanderen fietsvriendelijker maken, en start daarom samen met de Waalse zusterorganisatie GRACQ de campagne My Bikeworld. Iedereen kan op een kaart moeilijke knooppunten aanduiden, en meteen ook oplossingen suggereren om de problemen aan te pakken.
Eerder deze maand werd hoofdcommissaris Steven De Smet geopereerd aan darmkanker. Dat hij de ziekte zo snel op het spoor kwam, is dankzij de sociale media. Hij vertelt zijn verhaal in een minuut.
De spectaculaire verkoop via internet heeft voor een flinke toename van het aantal klachten gezorgd. Dat zegt Handelsfederatie Comeos vandaag in Het Nieuwsblad. Vooral de levering van de pakjes blijkt soms moeizaam te verlopen.
Wil je ook graag fantastische adviesteksten leren schrijven? Probeer dan eens deze online Bullshit Generator. In een mum van tijd creëer je intelligent klinkende teksten zoals "Kennismanagement dient te focussen op de definitie van consistente oplossingsrichtingen". TEST HET UIT.
“Geen enkel land ter wereld bevoordeelt het bezit van een bedrijfswagen zoveel als België.” zegt Dries Rombouts "En dit terwijl snijden in de sociale zekerheid geen probleem is." (Dries doet deze uitspraken in eigen naam)
Berekenen welke pensioenrechten je aan het opbouwen bent is niet gemakkelijk, zeker niet als je een gemengde loopbaan hebt. Kris Juchtmans riep de hulp in van de bevoegde overheidsdienst, maar die kon hem ook niet helpen.
De ziekteverzekering betaalt jaarlijks duizelingwekkende bedragen voor patiënten met zeldzame ziektes. Een voorbeeld: 522.520 euro voor één patiënt met een zeldzame stofwisselingsziekte. “We moeten ons afvragen of we dit blijven betalen als ze de patiënt zelfs niet genezen.” zegt Chris Van Hul.
"We worden steeds onverdraagzamer", schreef De Standaard gisteren. We komen niet overeen met de buren, maar het ligt altijd aan de anderen. Gelukkig zijn er ook veel initiatieven om de samenhorigheid in veel buurten te vergroten.
Een Vlaamse man doet tegenwoordig veel meer in het huishouden dan 15 jaar geleden. Dat blijkt uit het Tijdsbestedingsonderzoek van de VUB. “Toch kan en moet het nog veel beter” vindt Myriam Van Varenbergh van Amazone (een organisatie die ijvert voor gelijke kansen tussen mannen en vrouwen).
De kans is klein dat je wist dat het WK Voetbal voor Vrouwen dit weekend in Canada is begonnen. Sporza-verslaggever en MNM-DJ Aster Nzeyimana wil daar verandering in brengen. Hij eist meer aandacht voor het vrouwenvoetbal, en krijgt daarvoor exact 1 minuut.
Vorige artikels

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties

“België is het enige land in West-Europa dat zijn eigen fileleed subsidieert”
Dries Rombouts

Radio 1 test de ideeën van de luisteraars

Your device does not support this media type
Popout