Een tijdje geleden hadden we het over vergadertechnieken: de do's en don'ts van een goede vergadering. Onze studiogast van vandaag gaat een stap verder: "vergaderen, daar verlies je alleen maar tijd mee."
Al gehoord van de Vereniging voor Verlegen Mensen (VVM)? Neen? Die vereniging bestaat nochtans al 25 jaar. En gelukkig maar, want voor veel mensen is verlegenheid een levensgroot probleem.
Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts wil meer comfort op het openbaar vervoer. Waarom geen lederen zetels bijvoorbeeld?
Je hebt allicht wel opgemerkt dat er vooral in Nederland, maar ook bij ons, heisa is over Zwarte Piet. Dat dat een racistische figuur is waar we zo snel mogelijk van af moeten. Dat zeggen de tegenstanders van Sinterklaas' +1 toch.
Communiceren met demente mensen, het kan. Dat is de verrassende boodschap die KU Leuven-onderzoeker Kasper Bormans brengt. Door het construeren van geheugenpaleizen slaagt hij erin om enigszins binnen te dringen in de gedachten van mensen met dementie.
Tieners zitten of hangen tegenwoordig zo'n zes uur per dag voor, achter of boven een scherm. Zeven dag per week. Meer tijd dus dan ze op school doorbrengen. Patti Valkenburg noemt hen de "schermgaande jeugd" (naar analogie met de "schoolgaande jeugd").
Na een lange werkreis of een fijne vakantie drie uur vertraging hebben met het vliegtuig, je maakt het liever niet mee. Maar als het toch gebeurt, heb je als passagier vaak recht op een compensatie.
Wie vanaf 1 februari 2015 zonder ticket op de trein stapt, moet 7 euro boven de ticketprijs betalen wanneer de treinbegeleider langskomt. Op dit moment is die meerprijs nog 12,5 euro. Wordt zwartrijden dan aangemoedigd?
De vermogens- en de vermogenswinstbelasting. Sinds de vorming van de regering-Michel is het onderwerp nooit uit de actualiteit verdwenen, en de LuxLeaks hebben het debat alleen maar opgepookt. Moet zo'n vermogens(winst)belasting er nu komen, of niet?
Of we aanleg hebben om gelukkig te zijn of niet, is voor de helft genetisch bepaald. Soms hangt het ook af van mee- en tegenvallers. Maar in 40% van de gevallen is geluk écht maakbaar.
Vorige artikels

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties

"Verlegen mensen komen vaak over als onvriendelijke, arrogante mensen"
Leen Gilles (Vereniging Voor Verlegen Mensen)

Staren jongeren te veel naar de schermpjes van hun telefoons?

Vroeger deed men dat ook al hoor.

 

(Discussieer hier verder over het schermgebruik van jongeren)

Your device does not support this media type
Popout