Afgelopen week het dagboek van Nieuwe Feiten gehoord? Flip Feyten vertelde er dat hij een boete gekregen had voor een parkeerovertreding in Eindhoven. Klein detail: Flip is al veertig jaar niet meer in Eindhoven geweest. Maar hoe kan Flip dat bewijzen? Hautekiet zoekt het uit.
Er staan in Vlaanderen meer dan 1,6 miljoen verkeersborden. Dat zijn er gemiddeld 125 per vierkante kilometer. Vaak zorgt die overdaad aan borden voor verwarring en voor hilariteit. Hautekiet verzamelde deze week de meest absurde voorbeelden. Wegens groot succes is er nu 'deel 2'.
"Waarom zijn vliegreizen zo goedkoop, terwijl dieselauto's met man en macht uit de stad worden geweerd?" Die vraag legt luisteraar Jo voor aan het klimaatpanel.
Het klimaat redden zit ‘m in kleine dingen. Zo drinkt weervrouw Jill Peeters altijd kraantjeswater. En waarom zouden we dat allemaal niet wat vaker doen? Bijvoorbeeld op restaurant.
Vlees consumeren heeft gevolgen voor het klimaat. Dat wil de film Cowspiracy aankaarten. En dat kaart ook luisteraar Marieke Wings aan bij het Klimaatpanel. Ze vindt het tegenstrijdig dat Europa de consumptie van vlees promoot en tegelijk een voortrekkersrol wil spelen in de klimaatonderhandelingen
Krijgen we onze klimaatproblemen nog wel opgelost? Acteur Michaël Pas is alvast hoopvol. In de theatervoorstelling HOOP toont hij aan dat er een andere weg is. Door bijvoorbeeld meer diensten te huren in plaats van aan te kopen.
Ook luisteraar Olivier Caluwé heeft een vraag voor ons Klimaatpanel: heeft de klimaatopwarming ook positieve gevolgen? Misschien wel op het eerste gezicht, voor gebieden waar er anders bijvoorbeeld niet veel organismen kunnen groeien. Maar zelfs daar zullen de consequenties enorm zijn.
Ja, je kan er niet naast kijken: we hebben een flinke collectie verkeersborden op onze wegen staan in België. Vaak zorgt die overdaad aan borden ook nog eens voor verwarring. Of voor hilariteit. Hautekiet verzamelde de meest absurde voorbeelden. (Dankjewel, luisteraars)
Supermarktketen Aldi verkoopt op dit moment vogelpindakaaspothouders. Interessant, vindt Jan Hautekiet. Niet omdat hij zo’n vogelpindakaaspothouder nodig heeft. Maar wel omdat het zo’n lekker lang woord is. Hoe lang zou het langste woord in het Nederlands trouwens zijn?
Tijdens de rust van de wedstrijd OHL-Racing Genk speelden de OHL Old Stars een potje wandelvoetbal tegen het Genkse wandelvoetbalteam. In Extra Time kwam de wedstrijd even aan bod, al deden Jan Mulder en co er volgens luisteraar Etienne vrij denigrerend over. Hij eist eerherstel.
Vorige artikels

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties

"Als er 1 fout is die we met Kyoto hebben gemaakt, is het die van de schone lucht aankopen"
Jos Delbeke, chef klimaat van de Europese commissie

Het Hautekiet-kinderpanel beschrijft enkele verkeersborden. Kan jij raden welke?

Your device does not support this media type
Popout