Elk jaar worden in België zo'n 32.000 fietsen gestolen, volgens de cijfers van de politie. Experts schatten zelfs dat het totaal aantal fietsdiefstallen op 150.000 per jaar ligt. Bpost lanceerde eerder dit jaar CycloSafe, een systeem om gestolen fietsen op te sporen. Maar werkt het ook?
Voor de meeste studenten in het secundair onderwijs zit het erop: de examenperiode net voor de kerstvakantie. Maar er zijn ook enkele duizenden studenten die de examens niet op school afleggen, maar voor een examencommissie.
Zowel in de nieuwe Vlaamse film 'Bowling Balls' als in de nieuwe fictieserie van Bart De Pauw, 'De Biker Boys', spelen zware en wat minder zware motors de hoofdrol. Harley-rijders willen toch even gezegd hebben: "wij zijn geen arrogante vechtersbazen".
Afgelopen zondag heeft de NMBS haar nieuwe vervoersplan in gebruik genomen. De kritiek op het plan was de voorbije maanden niet mals. Hautekiet wil, meteen na de eerste ochtendspits met het nieuwe plan, weten: hoe was het?
Gisteren overleed een fietser uit Zonhoven na een ongeval met vluchtmisdrijf. Radio 2-collega Jolien Durwael was als eerste bij het slachtoffer. Zij doet een oproep: Hoeveel fietsers en voetgangers moeten er nog omver gemaaid worden?
Liefst één op de tien werknemers in Vlaanderen loopt risico op een burn-out door stress op het werk. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de SERV, de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen. Verzekeraars zien brood in het toenemend aantal burn-outs.
De hete herfst vindt op maandag zijn hoogtepunt in een nationale staking. De vakbonden staken tegen de besparingen die de regering doorvoert om het budget in lijn te brengen met de Europese richtlijnen.
7 onderzoekers die op een creatieve manier hun wetenschappelijke inzichten voorstellen. Dat is de Science Slam ‘The YouReCa Challenge’. Katrien Kolenberg won de slam, en krijgt er een minuut in Hautekiet bovenop.
Uit onderzoek van HR-specialist Securex blijkt dat (maar) 17% van de werknemers voor thuiswerk kan kiezen. Werk jij vandaag thuis? En zou je het vaker willen doen?
Wordt het boterhammentaks? Doorkijkbelasting? Of kamikazecoalitie? Vanaf nu kan je stemmen op de shortlist van "Het Woord van het Jaar".
Vorige artikels

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties

"Werknemers die meer keuze hebben over waar ze werken, presteren beter"
Emely Theerlinck (Securex)

Waarom ben je wel of niet stamceldonor?

Sta je geregistreerd als donor? Waarom wel/niet? In welke mate ben je er bewust mee bezig? En heb je al effectief stamcellen gedoneerd? Discussieer mee

Koppen bracht ook het verhaal van Margaux:

Your device does not support this media type
Popout