Ook binnen een gezin moeten er regelmatig afspraken gemaakt worden, en daar heeft ieder zo z'n eigen systeem voor. In het ene gezin gebeurt dat erg informeel, in de auto op weg naar school of tijdens het afwassen. Anderen beleggen gezinsvergaderingen. Ja, een gezinsvergadering.
In Muntpunt loopt tot 6 februari een tentoonstelling over 50 jaar gewetensbezwaarden. Mannen die hun legerdienst niet wilden doen, konden het statuut van gewetensbezwaarde aanvragen. In plaats van de wapens op te nemen, gingen die mannen dan aan de slag in onder meer de sociaal-culturele sector.
Kan je een SWT'er (een bruggepensioneerde, maar dat mag je niet meer zeggen) zomaar opnieuw inschrijven als 'actief werkzoekende'? De vorige en huidige regering hebben de regels aangescherpt, tot groot ongenoegen van veel SWT'ers. Sommigen van hen moeten opnieuw gaan solliciteren.
Vacatures raken niet ingevuld, lees je in de krant, maar tegelijkertijd zit 15% van de Vlaamse jongeren zonder werk. Om die twee problemen in één klap te verhelpen lanceren de VDAB, Voka, Unizo, Adecco en de VRT de actie 'Ervaring werkt'.
Treinreizigers zijn niet tevreden met het nieuwe vervoersplan van de NMBS. Dat blijkt uit een rondvraag van Test-Aankoop bij 4000 treinreizigers. Om gemakkelijk een compensatie te kunnen aanvragen bij vertraging, ontwikkelde Test-Aankoop de app 'Train Late'
In 'Heerlijk Helder' gaat Hautekiet op zoek naar voorbeelden van slechte communicatie. De afgelopen weken kwamen er tientallen voorbeelden binnen, van juridische teksten over politieke besluiten tot commerciële brieven.
Vlaanderen moet opletten voor een ‘waterblack-out’, zegt Vlaams minister van Omgeving en Natuur Joke Schauvliege. De industrie zal maatregelen moeten nemen om minder water te verbruiken, maar ook gezinnen moeten helpen.
Het was flink slikken voor auteur en filosofe Ann Meskens, toen ze een tijd geleden haar Visa-afrekening in de bus kreeg. Haar zoon had zonder het te beseffen enkele honderden euro's uitgegeven aan computerspelletjes. Wie niet goed oplet, koopt virtuele producten met echt geld.
Collega Freek De Smedt heeft 'm gevonden -nu al: dé zin van het jaar 2015: "Wat er in het stadion van Standard is gebeurd, kan men vergelijken met een passage uit het werk van John Stuart Mil. Een minuut.
Er is een meerderheid in de maak om maaltijdcheques af te schaffen. Het systeem kost ons jaarlijks 94 miljoen euro. Maar de hervorming zou nog drastischer kunnen, vinden experts. Er wordt voorzichtig gedacht over een loopbaanrekening.
Vorige artikels

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties

“Alsjeblieft, geef volgend jaar de Gouden Pump aan een échte voetbalvrouw”
Robby Sallaets

Luc Van den Brande is niet heerlijk helder

Maar gelukkig kan alles beter...
Your device does not support this media type
Popout