Vrijdag is het 1 mei, Dag van de Arbeid. Hautekiet maakt er een Week van de Arbeid van. Elke dag belichten we een relevante invalshoek binnen het thema 'werk'. Vandaag focussen we op de zoektocht naar een eerste job.
Peter Degand is psychiatrisch verpleger. Hij keek gisteren naar de Kom op tegen Kanker-slotshow op tv en had toch enkele bedenkingen… Hij krijgt een minuut.
Heb jij een job waarvan niemand het bestaan vermoedt? Iets dat zo origineel/uniek/apart is dat er zelfs geen beroepstitel voor bestaat? Of ken je iemand die het verdient de 'Oh my job award' in de wacht te slepen?
"Het is tijd om met de pil te stoppen, want die verpest je seksleven." Dat schrijft Bregje Hofstede in een artikel op De Correspondent. Gynaecologen nuanceren meteen: "een lager libido kan vele oorzaken hebben". Zorgt de pil voor een lager libido? Hautekiet wil het van jou weten.
Het was mooi weer de voorbije dagen, en dat betekent dat vele lopers en fietsers naar buiten trokken. Soms hebben ze een (goed) doel voor ogen waar ze voor aan het trainen gaan. Anderen sporten om in goede conditie te blijven en omdat ze het leuk vinden.
Vijf naar na het ontslag van bisschop Roger Vangheluwe is er nog weinig veranderd aan de houding van het bisdom, ten opzichte van seksueel misbruik. Dat kaart een jonge priester aan in een brief (die De Morgen in handen kreeg)
Kinderboeken worden al eens ondergewaardeerd. En dat vindt illustrator Kristof Devos doodzonde. Naar aanleiding van Kinderboekendag (op 25 april) eist hij de minuut van Hautekiet op.
Plekken waar het nog écht stil is, ze zijn moeilijk te vinden. Op het platteland vind je enkel nog stilte in afgelegen gebieden ver van grote verkeerswegen, spoorwegen, luchthavens en industrie. In steden zitten stilte en rust soms verborgen in een klein hoekje.
Huisartsen verliezen enorm veel tijd met huisbezoeken. Heb je er ooit bij stilgestaan dat ook zij in de file moeten staan, en naar een parkeerplaats moeten zoeken? Daarom zou het handiger zijn als meer mensen naar de praktijk zouden komen.
Tot voor kort had Michel Baeten nog nooit van Aische of Eghezée gehoord. Maar tegenwoordig hoort hij deze plaatsnamen zowat elke dag in het verkeersoverzicht op de radio. "Knap staaltje citymarketing!"
Vorige artikels

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties

"15% van de vrouwen ervaart een verminderd libido omdat ze de pil neemt.
Gynaecologe Mireille Merckx

"Kinderboeken verdienen meer aandacht"

Illustrator Kristof Devos vindt het jammer dat kinderboeken wel eens ondergewaardeerd worden. Naar aanleiding van Kinderboekendag eist hij de minuut van Hautekiet op.

Verdienen kinderboeken meer aandacht? Discussieer mee.

Your device does not support this media type
Popout