Eind vorig schooljaar was er commotie over het betaald middagtoezicht in de Vlaamse lagere scholen. Omdat ook steden en gemeenten moeten besparen, zouden steeds meer scholen het gratis middagtoezicht niet meer kunnen aanbieden, of de bijdrage van de ouders moeten verhogen.
Hoe gaat jouw kind naar school? Uit een onderzoek van de Vlaamse overheid blijkt dat maar een kwart van de Vlaamse leerlingen met de fiets naar school gaat. Het openbaar vervoer wint flink aan populariteit, omdat veel ouders dat veiliger vinden dan fietsen.
Ja, ook Bart Peeters had Hautekiet graag een klasfoto bezorgd voor het webspel "Herken de BV op de klasfoto". Alleen is hij al zijn klasfoto's kwijt ('dankzij' het tv-programma Klasgenoten). Misschien kan jij hem wel helpen?
Tijdens de eerste week van september meten 'De ochtend' en 'Hautekiet' de staat op van ons onderwijs. Elke dag live vanuit een andere Vlaamse school. Op dinsdag 2 september staat "onderwijs en arbeidsmarkt" en "mobiliteit" centraal.
Voetbalsupporters zijn voor eeuwig trouw aan hun club, tenzij er een slechte vrije trap wordt gegeven. Jan Denys, al een halve eeuw Brugge-supporter, pleit voor meer steun aan de club.
Een celstraf van twee jaar en inbeslagname van de wagen, dat is sinds vorig jaar de straf voor wie met overdreven snelheid over de Zwitserse wegen rijdt. Sinds 1 januari 2013 heeft de politie al 120 voertuigen aan de kant gezet. Een voorbeeld voor België?
Blijven kinderen in de toekomst met rapporten vol cijfers naar huis gaan, of moeten we de manier waarop de leerlingen evalueren grondig hervormen? Is het geven van punten op taken en toetsen de beste evaluatievorm?
Vanaf 1 september zijn werkgevers wettelijk verplicht maatregelen te nemen om een burn-out bij werknemers tegen te gaan. Er moeten sensibiliseringscampagnes komen en in elk bedrijf moet er een meldingssysteem opgericht worden.
Tijdens de eerste week van september meten 'De ochtend' en 'Hautekiet' de staat op van ons onderwijs. Elke dag live vanuit een andere Vlaamse school. Op maandag 1 september staat "infrastructuur en de stand van het ons onderwijs" centraal.
Vorige artikels

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties

"Met de fiets naar school komen heeft voordelen voor veiligheid én mobiliteit"
Werner De Dobbeleer (VSV)

Haal het nootje uit de koker (Deel 2)

Collega's van Radio1 en VRT-nieuws versus Aap
Your device does not support this media type
Popout