We eten allemaal te veel suiker, vaak zonder dat we er ons van bewust zijn. De nieuwe Amerikaanse documentaire ‘Fed up’ zegt dat er in 80% van ons voedsel suiker toegevoegd wordt. In Europa eten we allicht iets gezonder, maar er zijn bitter weinig mensen die weten hoeveel suiker ze op een dag eten.
Veel scholen kunnen het schoolzwemmen niet langer betalen. Omdat veel zwembaden sluiten, moeten scholen langere verplaatsingen maken en die zijn te duur. Ook de toegangsprijzen voor de zwembaden zijn op veel plaatsen verhoogd. Schooldirecties en ouders maken zich zorgen.
Deze week vertelde Guido Galle - directeur onderwijs van de Arteveldehogeschool - in De Ochtend dat studenten vaak te laat beslissen wat ze gaan studeren. En dit heeft ook gevolgen voor hun resultaten. VUB-professor Gustaaf Cornelis heeft dit gesprek ook gehoord. Hij pleit voor intakegesprekken.
Zit jij acht uur per dag onafgebroken aan een computerscherm te werken? Dat is geen goed idee, toont nieuw onderzoek aan. Werken in blokken van 52 minuten, gevolgd door 17 minuten pauze, dat zou ideaal zijn.
De kosten voor een kind zijn de jongste tien jaar met 1/5de opgelopen. En dat terwijl de kinderbijslag al die jaren nauwelijks gestegen is. De Gezinsbond wil daarom de kinderbijslag koppelen aan de reële koopkracht van de ouders.
Gisteren kwamen in Parijs dertig landen samen om een strijdplan tegen Islamitische Staat (IS) te bespreken. De regeringsleiders willen de opmars van IS in Irak een halt toeroepen. Ook België kreeg de vraag om mee te stappen in een nieuwe ‘coalition of the willing’.
Tv, computer, tablet: ook kinderen en tieners kijken heel vaak naar beeldschermen. Moeten we als ouder regels afspreken om het gebruik van beeldschermen te beperken, of kan het geen kwaad dat de kinderen onbeperkt naar een scherm kijken?
"Je kunt tegenwoordig geen krant of tijdschrift openslaan of er staat wel een open brief in die moslims oproept afstand te nemen van ISIS" zegt Ingrid Verbanck
De Ethische Commissie voor Telecommunicatie heeft geëist dat twee sms-diensten die waarschuwen voor flitspalen stopgezet worden. De bedrijven in kwestie, Etri en Myport, gaan in beroep.
Burn-out treft lang niet alleen volwassenen: uit Nederlands onderzoek blijkt dat liefst driekwart van de tieners vindt dat er te veel druk op hun schouders rust. Een derde van hen kampt met dagelijkse stress veroorzaakt door de studies.
Vorige artikels

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties

"Vooral motivatie leidt tot een diploma"
Professor Gustaaf Cornelis (VUB)

Haal het nootje uit de koker (Deel 2)

Collega's van Radio1 en VRT-nieuws versus Aap
Your device does not support this media type
Popout