Vandaag is het “International Ear Care Day”. Een dag om ons bewust te maken van de gevolgen van lawaai op onze oren: denk maar aan blijvende gehoorschade of tinnitus. Neem jij al voorzorgsmaatregelen?
Wanneer geef je je kind voor het eerst zakgeld? En hoeveel? Stijgt het bedrag evenredig mee met de leeftijd? Kinderen en centen, het is een moeilijke combinatie. En over één iets zijn alle experten het eens: hét antwoord bestaat niet.
Misschien heb jij het ook wel gedaan? In een tentje of mobilhome voor de schoolpoort gekampeerd, in de hoop je koter toch maar zeker ingeschreven te krijgen op de school van je keuze. Nochtans is die kampeerpaniek vaak nergens voor nodig, kopt Het Laatste Nieuws vandaag.
Kan het wel dat een aanbieder van online kansspelen klanten opbelt als die een tijdje inactief zijn geweest? Dat vraagt luisteraar B. zich af. Hij kreeg na zes maanden inactiviteit een telefoontje van Unibet.
Het aantal studenten in het tweedekansonderwijs is in vijf jaar tijd verdubbeld. Steeds meer mensen proberen via die weg hun diploma secundair onderwijs alsnog te halen. Hautekiet wil weten of jij je diploma ook via die weg behaalde.
28 februari is het Zeldzame Ziektendag. Dan zetten patiëntenverenigingen over heel de wereld acties op om de mensen even te doen stilstaan bij de problematiek van de zeldzame ziekten.
Gisteren getuigde Sofie in 'De bende van Annemie' over verslaafd zijn aan alcohol. Sofie was zelf jarenlang verslaafd, maar nu is bijna 1 jaar droog.
De Lijn betaalt 8 op de 10 boetes van buschauffeurs. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. En als de chauffeur dan toch zelf de boete moet betalen, past de vakbond vaak een stuk bij. "Onaanvaardbaar", zegt minister Ben Weyts.
Wie Uplace zegt, denkt meestal aan winkelen, het milieu, of verkeersproblemen op de Ring. Maar er is meer, zegt Sonja Noël. "Dit soort shoppingcentra zijn ook een ramp voor de mode en ontwerpers" mailde ze ons.
Vorige artikels

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties

"Geniet van muziek, maar op een veilige manier"
Marleen De Sloovere (docente audiologie Thomas More Antwerpen

"International Ear Care Day"

Op 3 maart is het "International Ear Care Day". Een dag om ons bewust te maken van de gevolgen van lawaai op onze oren: denk maar aan blijvende gehoorschade of tinnitus.

 

Neem jij al voorzorgsmaatregelen? Op welke manier bescherm jij je oren? Discussieer mee.

Your device does not support this media type
Popout