"Ouders geven hun kinderen tegenwoordig heel veel applaus, zonder soms ook eens kritisch te zijn." Dat is een van de stellingen van jeugdpsychiater Lieve Swinnen in haar nieuwe boek '(Geen) Goesting'.
"Maak gebruik van flexibele verloning om leraren te overtuigen om voor minder gemakkelijke klassen te staan. Of gebruik flexibele verloningen om leraren voor bepaalde taken te motiveren." Dat is het opvallende pleidooi van Dirk Van Damme (OESO). Hij deed het uit de doeken in De Ochtend.
Asielzoekers die binnenkort terechtkomen in Maarkedal, worden aangemoedigd om vrijwilligerswerk te doen voor hun opvang. Dat kwam uitvoerig aan bod in het programma Hautekiet. Brandweerman Alain Haeck uit Gent had zo zijn bedenkingen. En maakte zich daarmee razend populair.
“Geen idee wat irritanter is: ouders die elke idiote kinderuitspraak filosofisch vinden, of het stemmetje dat ze gebruiken om het na te doen.” schreef Katrijn Van Bouwel op Twitter. Daar willen we meer over weten. Katrijn krijgt dus de minuut van Hautekiet.
Asielzoekers die binnenkort terechtkomen in Maarkedal, zullen er moeten werken voor hun opvang. OCMW-voorzitter Joris Nachtergaele denkt concreet aan schilderen, afval opruimen, helpen in een rusthuis,…
Vier op de tien kinderen die de voorbije jaren betrokken waren in een verkeersongeval, waren op weg van of naar school. Die cijfers maakte het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) vorige week bekend. Het BIVV doet suggesties om de verkeersveiligheid rond scholen te verbeteren.
“Zittenblijven werkt meestal niet” vindt Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits. Daarom wil ze dat leerlingen die een B-attest krijgen, er niet langer voor kunnen kiezen om te blijven zitten. Chris Van Camp is niet akkoord.
“Veel mensen willen naar Calais gaan om daar vluchtelingen te helpen. Maar dat is geen goed idee”, schreef Thijs Smeyers van Caritas in een opiniestuk in De Standaard. Hij pleit voor georganiseerde hulpverlening. En heeft bedenkingen bij allerhande kleine initiatieven.
Eerder deze maand werd hoofdcommissaris Steven De Smet geopereerd aan darmkanker. Dat hij de ziekte zo snel op het spoor kwam, is dankzij de sociale media. Hij vertelt zijn verhaal in een minuut.
Vorige artikels

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties

"Hoe kan je mensen VERPLICHTEN om VRIJWILLIGERswerk te doen? Dat is een contradictio in terminis."
Brandweerman Alain Haeck over vluchtelingen aan het werk zetten

Conflictvrije kruispunten

Conflictvrije kruispunten? Discussieer mee.

Roel De Cleen van De Fietsersbond is voorstander van de "Pedestrian scramble":

Your device does not support this media type
Popout