Vanaf september voeren Vlaamse basisscholen massaal een boterhamtaks in: kinderen die hun boterhammetjes opeten op scholen moeten tot 1,50 euro per dag betalen. Scholen moeten immers mensen inhuren om toezicht te houden.
Zijn vrouwen ouder dan vijftig welkom op datingsites? Luisteraar Ann (55) werd geweigerd op de site van relatiebemiddelingsbureau DUET omdat er te weinig matches voor haar waren. Het bureau wil op die manier een ontgoocheling vermijden.
Een goede werkdag begint met een goede koffie. Tijdens vergaderingen hoort die koffie er ook bij. Na de business lunch drinken we weer… koffie. En aan de koffieautomaat ontstaan soms de interessantste gesprekken. Wat is dat toch met de link tussen koffie en werken?
Luisteraar Lydie Meeus vraagt zich af waarom de Rode Duivels en hun entourage (op een paar uitzonderingen na) het Belgisch volkslied niet meezingen.
Meer dan de helft van de Belgische bedienden is tijdens zijn vakantie bereikbaar om dringende zaken voor zijn werkgever op te lossen. 16% is zelfs bereikbaar voor niet-dringende zaken.
Whisky nodig? Sigaretten? Parfum? "Koop die spullen dan zeker in de taxfree shops op de luchthaven, want daar is het veel goedkoper", hoor je wel eens vaker. Maar is dat ook echt zo?
Nog drie dagen, en dan begint de grote vakantie. Zeeën van tijd om leuke dingen te doen, zou je denken. Al kunnen niet alle jongeren daar goed mee om: uit onderzoek van socioloog Bram Spruyt (VUB) blijkt dat 30% van de 14- tot 18-jarigen zich meermaals per week verveelt.
Bondscoach Marc Wilmots koos er bewust voor om geen mental coach mee te nemen naar het WK in Brazilië. “Een grote vergissing”, zeggen enkele mental coaches na het incident met Lukaku. De Rode Duivels hebben zoveel stress dat ze ondermaats presteren.
Jongeren rijden best minstens 1500 kilometer voor ze hun definitief rijbewijs krijgen. Dat blijkt uit een grootschalige studie van het BIVV. Jongeren zijn immers een risicogroep. Met een auto hebben ze 4 keer meer kans op een ernstig ongeval dan een gemiddelde automobilist.
VRT-collega Mieke Strynckx werd een tijdje geleden het slachtoffer van fraude toen ze een auto huurde in Italië. Eerst viel haar huurwagen in panne, en vervolgens hield men bijna 1400 euro van haar rekening omdat ze de schade aan de wagen zelf zou veroorzaakt hebben door haar "foutieve rijstijl".
Vorige artikels

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties

"Laat werknemers zelf kiezen of ze bereikbaar zijn op vakantie of niet.Het mag geen straf zijn"
Hermina Van Coillie (Securex)

Ken jij de tekst van het Belgische volkslied?

Luisteraar Lydie Meeus vraagt zich af waarom de Rode Duivels en hun entourage (op een paar uitzonderingen na) het Belgisch volkslied niet meezingen. Zouden ze de tekst niet kennen?
Your device does not support this media type
Popout