Oud-geliefden die elkaar na vijftig jaar terug tegenkomen en via een Facebookbericht besluiten om af te spreken, daarover gaat de nieuwe film 'Achter De Wolken' met Chris Lomme en Jo De Meyere. Maar hoe nieuwsgierig ben jij naar je eerste liefde? En heb je die ook al even gegoogeld?
In een open brief hebben een vijftigtal organisaties uit de zorgsector eerder deze maand enkele problemen met het statuut van kwetsbare personen aangekaart. Vernieuwde wetgeving zorgt ervoor dat vrederechters vaak alle rechten van de persoon in bescherming afneemt. Tijd voor een grondige evaluatie?
De collega's van Retro gunden ons gisteren 2 minuten pure nostalgie met een filmpje uit het archief: een aflevering van Tik Tak van 30 jaar geleden.
Formulieren, administratie, overbodige papierwinkel? Nee, daar houden we niet van. Tegenwoordig kan alles toch online! Of niet?
Jong VLD schaft de partijkaart af. En niet alleen de papieren versie verdwijnt; het hele principe van politiek lidmaatschap is volgens hen achterhaald. "Deze generatie heeft een veel breder interesseveld en staat zelden nog achter één bepaald gedachtegoed." Akkoord met die redenering?
Schaamhaar is helemaal niet vies en onvrouwelijk" zegt Rosie De Cordier in "De minuut" van Hautekiet. Deel jij haar mening? Doe mee aan de poll van Hautekiet.
“Zet kansarme leerlingen samen met kansrijke leerlingen in de klas”, zegt de Oeso. Want zo’n sociale mix helpt álle leerlingen vooruit. Leerlingen leren immers niet alleen van hun leerkrachten, maar ook van elkaar. Een goede zaak? Discussieer mee met Hautekiet!
Rosie De Cordier vindt het absurd dat veel vrouwen zich schamen voor iets dat ze allemaal hebben: schaamhaar. Ze spoort hen aan ‘niet doof te zijn voor het ruisen van de onderdons’.
“Relaties op het werk komen vaker voor dan vroeger” vertelde psychologe/seksuologe Willeke Bezemer vandaag in Hautekiet. Waarom is dat zo? En waar wordt de liefde dan zoal bedreven?
De 15-jarige Xavier Vermeulen merkt op dat er heel weinig in de media verschijnt over jongeren. “Enkel als er een studie is gedaan over hoeveel uren per week we gamen, of over hoe weinig we studeren”. Maar nooit eens column. Nochtans heeft deze Xavier wél een mening. Over boeken bijvoorbeeld.
Vorige artikels

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties

"Schaamhaar is niet vies en niet onvrouwelijk"
Rosie De Cordier

"Komaf met Kafka" - Waar is Ken?

Your device does not support this media type
Popout