Dat we voor onze energieproductie steeds meer een beroep moeten doen op hernieuwbare energie, daar zijn meer en meer mensen van overtuigd. Maar waarin moeten we investeren: zonnepanelen, windenergie, biomassacentrales? Hautekiet verzamelde vragen en antwoorden.
29 euro. Zoveel betalen de Australiërs vanaf 2020 voor een pakje sigaretten. Arts en kamerlid An Capoen vindt dit land een heel interessant voorbeeld om te volgen.
Het Katholiek Onderwijs Vlaanderen gaat moslims en andersgelovigen een volwaardige plek geven op school. Op katholieke scholen waar moslims in groten getale aanwezig zijn kunnen er bijvoorbeeld speciale plekken om te bidden komen. Stof voor discussie in Hautekiet!
Er zijn geen winnaars na het debacle rond de biomassacentrale. Het vertrouwen in de politiek is aangetast. Maar ook dat in de media. Moraalfilosoof Patrick Loobuyck kwam bijzonder scherp uit de hoek in "De minuut van Hautekiet". Lees zijn column.
“De klassieke terrorist is meestal geen grootmoeder van 85 jaar oud” zei Marc Descheemaecker (Brussels Airport) gisteren in De Afspraak. Daarom denkt hij aan een soort "profiling", zodat niet iedereen gescreend moet worden. Maar (hoe) kan dat op een correcte, niet-stigmatiserende manier gebeuren?
Autorijden en parkeren in de stad wordt de laatste jaren steeds meer ontmoedigd. En dat houdt onder andere Sven Ornelis (Qmusic) tegen om nog in de stad op restaurant te gaan. Al heeft hij ook respect voor de leefbaarheid van de stad. Hoe krijgen we die opgekrikt?
De Nederlandse minister van Volksgezondheid Schippers deed vorige maand een opvallende oproep: "Neem als patiënt alle gesprekken met je arts op, het kan er alleen maar voor zorgen dat je beter geïnformeerd bent." Heb je soms het gevoel dat er meer moet gedaan worden om patiënten beter te informeren?
Autorijden en parkeren in de stad wordt de laatste jaren steeds meer ontmoedigd. Sven Ornelis heeft er genoeg van. Hij shopt en dineert vanaf nu wel buiten de stad. Begrijp je zijn standpunt? Hoe zit dat bij jou?
Het ging er stevig aan toe na de wedstrijd Antwerp – Eupen afgelopen weekend: een combi ging in vlammen op, stenen en verkeersborden vlogen door de lucht. Dit alles omdat Antwerp zijn promotie naar eerste klasse misliep. "Hoe pakken we de hooligans best aan?" wou Hautekiet weten. Een samenvatting.
Journalist Katrin Swartenbroux heeft een grondige afkeer voor een welbepaald transportmiddel. Aan iedereen die komend weekend zijn step wil bovenhalen: bezint eer ge begint!
Vorige artikels

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties

"Laat ons samen nadenken over levensbeschouwingen. Zodat we kunnen samenleven in verschil"
Lieven Boeve (Directeur-generaal van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen)

De Chrislam - Van Kooten en De Bie

Het Katholiek Onderwijs geeft moslims een volwaardige plek op school. En dat zorgde voor een stevige discussie in Hautekiet.

Maar nieuw is het voorstel niet. Jaren geleden stelden Van Kooten en De Bie al een fusie voor tussen het christendom en de islam: de chrislam!

Your device does not support this media type
Popout