De eindtermen voor Frans, Engels en Duits moeten 'ambitieuzer', zegt minister van Onderwijs Hilde Crevits. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de talenkennis van de Vlaamse jongeren afneemt, en die daling wil Crevits tegengaan.
BNP Paribas Fortis heeft plannen om oudere werknemers niet langer te verlonen naar anciënniteit. Het principe zou plaats moeten maken voor een prestatiegebonden verloning. De vakbonden zouden 'not amused' zijn.
In Nederland woedt het Zwarte Piet-debat al een tijdje in alle hevigheid. Peter Vandermeersch, NRC-hoofdredacteur, wil de knuppel ook in het Belgische hoenderhoek gooien. "Het debat moet ook in België gevoerd worden", schreef hij.
Amper drie jaar na de oprichting moet De Bezige Bij Antwerpen de boeken alweer dicht doen. De sluiting past in een besparingsactie bij bij moederbedrijf WPG. De Bezige Bij Antwerpen profileerde zich als enige speler voluit als literaire uitgeverij. Moeten Vlaamse schrijvers zich zorgen maken?
Gisteren werd de (gratis) sociale netwerksite Elysway in vijf talen en in alle Europese landen online gelanceerd. Mensen kunnen via die site een profielpagina aanmaken van vrienden en familieleden die zijn overleden.
Er is al een tijdje controverse rond 'Welp', de film over een Scoutsgroep op kamp in de Ardennen. In de film wordt de ene na de andere Welp (kinderen van ongeveer 12 jaar oud) vermoord. Horror van de puurste soort, en... kinderen toegelaten.
Een echtpaar uit Aalbeke (West-Vlaanderen) legt elke avond kostbare spullen klaar op de keukentafel. Op die manier gaan ze confrontaties met mogelijke bandieten uit de weg. Goed plan?
Steden vormen dé uitdaging van de toekomst. Want in 2050 zal niet 50 procent, maar 80 procent van de wereldbevolking in de stad wonen. In Vlaanderen zullen er tegen dan maar liefst één miljoen mensen bijkomen.
In Mechelen kan je tegenwoordig een GAS-boete voor foutparkeren krijgen. Op die manier wil deze centrumstad vermijden dat foutparkeerders onbestraft blijven. Ook andere centrumsteden denken erover om dit soort GAS-boetes te introduceren.
VRT-verkeersanker Bart Suy vindt fietsen met oortjes in geen goed idee.
Vorige artikels

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties

"Zwarte Piet is een fossiel uit koloniale tijden waar we helemaal niet fier op moeten zijn"
Luisteraar Marc

Hoe bepaal jij welke films je kind mag zien?

Mag je kind naar "Welp" kijken bijvoorbeeld? Discussieer mee.

Your device does not support this media type
Popout