Twee maanden duurt de huidige vluchtelingencrisis nu al. Over de oorzaken en mogelijke oplossingen heeft iedereen een mening. Dat bleek ook tijdens #opdevlucht, enkele weken geleden. Maar hoe gaan we over honderd jaar op deze periode terugkijken? Hoe gaan we de geschiedenisboeken in?
Je kent ze wel, die uitdrukkingen die zo vaak gebruikt worden dat iedereen ze in feite beu is. "Wel, 't is voor het volgende." "Dat is echt mijn ding." "Ik heb zoiets van." Wouter van Wingerden & Pepijn Hendriks verzamelden de mooiste taalclichés in het boek '‘Dat hoor je mij niet zeggen!’.
Steeds meer mensen volgen loopbaanbegeleiding. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). "Stilstaan bij je loopbaan en nadenken over wat je echt wil en waar je wil staan bijvoorbeeld over vijf jaar is belangrijk", zegt de minister.
“België mag niet besparen op defensie”, zegt de Amerikaanse ambassadrice Denise Campbell Bauer in een opiniestuk in De Standaard. “We kunnen ons niet permitteren om te besparen op onze collectieve verdediging.
Vorig jaar zijn er bij de federale politie 12.045 klachten ingediend door gescheiden mannen of vrouwen die van hun ex hun kinderen niet meer mogen zien. Vaak is het de man die benadeeld wordt. Hautekiet laat enkele mannen aan het woord die in dergelijke situatie zitten.
Veel problemen met Biztax de laatste dagen: de applicatie van de FOD Financiën voor de aangiftes van de vennootschapsbelasting. Boekhouder Wim De Pauw richt zich tot minister Van Overtveldt. In 1 minuut.
Oh nostalgie! Twix wordt Raider! Of toch voor even. Want het gaat om een limited edition. "Welke producten moeten nog dringend opnieuw op de markt komen, onder hun originele naam?" wilde Hautekiet weten. De Vlaming is blijkbaar een nostalgicus pur sang. Want wat een lange lijst werd dit!
Hoe zou het zijn om “in plaats van die vervelende voetbalbesprekingen” in het nieuws eens concertbesprekingen te horen? Muzikant Tuur Florizoone stelde zich die vraag in Hautekiet. Een test kon niet uitblijven.
Wat als die "vervelende voetbalbesprekingen” tijdens het nieuws eens vervangen werden door concertbesprekingen? Muzikant Tuur Florizoone stelde zich de vraag.
“De nood aan intimiteit is vaak zó hoog” vertelt de Nederlandse Tika Stardust vandaag in De Morgen. Ze is sociaal-erotisch hulpverlener en helpt dus mensen met een lichamelijke en geestelijke handicap met hun seksuele behoeftes. Een taboe waar ook Aditi vzw al ruim 7 jaar rond werkt.
Vorige artikels

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties

Ik ga er niet op de radio over praten maar ik vind dat mensen veel te rustig blijven onder heel de situatie"
Luisteraar Erik over het budget van defensie

Wat als voetbalverslagen tijdens het nieuws vervangen werden door concertbesprekingen?

Your device does not support this media type
Popout