Wie zorgt er voor de verzorgers? Dokters worden dagelijks geconfronteerd met het brengen van slecht nieuws, ontredderde patiënten, ongeloof en onbegrip. Moeilijk situaties voor patiënten, maar ook voor dokters.
Tegenwoordig doen wetenschappers meer dan eens een beroep op burgers om te helpen met wetenschappelijk onderzoek. ‘Citizen science’ is een dankbare methode om bijvoorbeeld snel aan een grote hoeveelheid data te komen.
Fotograaf Jimmy Kets heeft bedenkingen bij de commerciële uitbuiting van WOI. Op die manier ontstaat er een te romantisch beeld over die oorlog. Jimmy noemt de musical “14-18” als voorbeeld.
Eén op de drie bedrijven werd de afgelopen vijf jaar meermaals geconfronteerd met problematisch alcoholgebruik van de werknemers. Dat blijkt uit een onderzoek van Unizo bij tweehonderd werkgevers. Bij drugs gaat het om één op de vijf.
Is je kind in de hoek zetten wel zo'n onschuldig opvoedmiddel? Je kind in de hoek of op een 'stoutstoeltje' zetten, ofwel een time-out, veroorzaakt in de hersenen van kinderen dezelfde pijnreactie als een fysieke afstraffing.
Een derde van de wereldwijde voedselproductie wordt vernietigd omdat het niet perfect genoeg is. Een rechte banaan of een kromme komkommer blijven vaak in de rekken liggen, ook al zijn ook die groenten perfect eetbaar.
Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon choqueerde heel wat mensen met zijn uitspraken over de collaboratie. Wetstraatjournalist Marc Van de Looverbosch spitte de kwestie verder uit.
Op 15 december gaan de 3 grote vakbonden het land platleggen met een nationale staking. Voordien zijn er nog 3 beurtstakingen in de provincies. Hautekiet wil weten waarom je wel of niet meedoet aan die staking.
De Nationale Loterij blaast op 18 oktober 80 kaarsjes uit. In 1934 was er de eerste trekking van de 'Koloniale Loterij', en sindsdien lijkt het spel weinig aan populariteit ingeboet te hebben.
“Griepvaccinaties zijn ten zeerste af te raden. Alle vaccins zijn een aanslag op onze gezondheid” vertelde luisteraar Wouter in Hautekiet. "Onzin" ging viroloog Marc Van Ranst in het verweer. En hij zette Wouter op zijn plaats.
Vorige artikels

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties

"Werkgevers moeten meer werken maken van een alcoholbeleid, en preventief handelen"
Karel Van Eetvelt (Unizo)

Drinken op het werk

Van de doden niets dan goeds, maar dit is toch een mooi voorbeeld van drinken op het werk.

Your device does not support this media type
Popout