De meeste Belgen die naar onze kolonie gingen om er te werken, waren jonge en ambitieuze mannen. Maar zij vertrokken meestal niet alleen: in hun kielzog hadden ze vaak een vrouw die haar echtgenoot trouw volgde.
Een treinstaking? Dat is een goede aanleiding om de fiets te nemen. De Twitter-Stationschef pleit alvast voor. Hij krijgt 1 minuut van Hautekiet.
Er staat alweer een treinstaking gepland deze week, en daar heeft Test-Aankoop genoeg van: de consumentenorganisatie sleept de NMBS voor de rechter. Het wordt de allereerste groepsvordering van het land.
Telkens de blokperiode begint, zie je ze opduiken: studeertips van Zij Die Het Zelf Ook Gedaan hebben. Goedbedoeld, dat zijn die studeertips zeker, maar ze zijn vaak wat ouderwets. "Ga een hele dag niet op internet." Hoe realistisch is dat nog?
Angst gebruiken in anti-rookreclame is weinig effectief, lezen we in onderzoek van de KU Leuven. Maar een straffe campagne kan wel helpen om mensen te doen stoppen met roken. Enkele frappante voorbeelden.
Volgende zondag is het opnieuw de Internationale Dag Tegen Tabak. En zo’n dag is erg belangrijk, vindt de Nationale Coalitie Tegen Tabak. Want de overheid is veel te lief voor de tabaksindustrie.
"We werken en consumeren ons en het leefmilieu kapot". Dat mailde luisteraar Liesbeth Clijmans ons. Hautekiet wil er graag meer over weten, en schenkt haar 1 minuut zendtijd.
Hautekiet zendt live uit vanuit de allerlaatste telefooncel in Vlaanderen. Welkom op vrijdag 22 mei van 9 tot 10 uur op Middelheimlaan in Antwerpen.
“Moet het minimum aantal weken bevallingsverlof verlengd worden?“ De kans is groot dat die discussie heropend wordt in de Europese Unie. In België is het aantal vastgelegd op 15 weken. "Is dat te kort?" vraagt Hautekiet zich af.
De camera's met nummerplaatherkenning kunnen geen gepersonaliseerde nummerplaten herkennen. Het gaat om camera's die worden ingezet op trajectcontroles of bij invalswegen in steden en gemeenten
Vorige artikels

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties

"Ik hoef geen geld van de NMBS. Ik wil gewoon elke dag op tijd op mijn werk raken"
Luisteraar Tanja over de allereerste groepsvordering van het land

De overheid staat machteloos tegenover de tabaksindustrie

Kijk maar eens naar dit filmpje van John Oliver.

 

Moet de overheid meer inzetten op anti-rookcampagnes? Discussieer verder.

Your device does not support this media type
Popout