Tweets over "@#dankuweljoos" !function(d,s,id){var ...
Herbeluister de laatste uitzending van Joos.
Joos koppelde dit seizoen dertien schrijvers aan evenveel zangers. Gregory Frateur was zo onder de indruk van de tekst van Connie Palmen, dat hij er met zijn band Dez Mona ook een nummer van wou maken. Hij laat vandaag de Dez Mona-versie horen van 'Want ik wil niet'.
Ook voor Jan De Smet is het een bijzondere dag. Hij speelt met De Nieuwe Snaar vanavond de allerlaatste voorstelling van de afscheidstournee Koñec. Voor het doek definitief valt, komt hij nog snel naar Joos.
Cuba laat voor het eerst in 50 jaar weer geïmporteerde auto’s toe. Dat maakte de regering van Raul Castro eergisteren bekend. Verdwijnen de prachtige oldtimers waar toeristen zo tuk op zijn nu uit het straatbeeld?
Het nieuwe boek van de Nederlandse arts en filosoof Bert Keizer 'Tumult bij de uitgang' gaat over de dood en het besef van onze eigen sterfelijkheid. 'Lijden, lachen en denken rond het graf' is de ondertitel. Er mag dus ook gelachen worden.
In het museum voor brieven en manuscripten in Brussel loopt een tentoonstelling over correspondances amoureuses. Napoleon, Cocteau en Edith Piaf geven zich bloot in vurige epistels en zowel Brel als Gainsbourg bezingen Cupido in hun chansons.
‘Like father like son’ is de nieuwe film van Hirokazu Kore-eda, chroniqueur van het hedendaagse Japan. De film kreeg op het Festival van Cannes de prijs van de jury en is vanaf woensdag 18/12 te zien in de bioscoop. Joos geeft bioscooptickets én een reis naar Tokio weg!
Sportlegende Lance Armstrong werd gevolgd door documentairemaker Alex Gibney bij zijn laatste Tour de France comeback. Wanneer de film bijna af is, ontploft het dopingschandaal. Gibney besluit Armstrong opnieuw te interviewen na zijn bekentenissen.
2014 is een feestjaar voor Behoud de Begeerte. Het kunstencentrum voor literatuur bestaat 30 jaar. Directeur Luc Coorevits tilde literaire avonden in Nederland en Vlaanderen naar een hoger niveau.
Spanje is in de ban van het boek 'Cásate y sé sumisa', wat in het Nederlands zoveel betekent als 'Trouw en wees onderdanig'. Het boek is geschreven door een Italiaanse, diepgelovige tv-journaliste. In Italië werd het al 20 keer herdrukt, en nu is het in Spanje ook een bestseller aan het worden.
De hedendaagse geneeskunde is vooral voor en door mannen ontwikkeld. 'Handboek vrouwspecifieke geneeskunde' roept op om sommige klachten en ziekten specifiek vanuit de vrouwelijke invalshoek te bekijken. Er zijn immers meer verschillen tussen mannen en vrouwen dan borsten en geslachtsorganen alleen.
Aan de vooravond van dictee belt Joos met Kees van Kooten, de auteur van het echte Groot Dictee Der Nederlandse Taal.
Mauro Pawlowski komt langs met zijn powerpopgroep Hitsville Drunks. Ze spelen live hun kerstsingle ‘JC says JC’.
13 schrijvers en evenveel muzikanten uit Vlaanderen en Nederland stelden de voorbije weken en maanden bij Ruth Joos hun nieuwe Nederlandstalige song voor. Het resultaat staat nu ook op cd en is meteen de meteen mee-cd!
Vorige artikels