Het Museum van Freddy Thielemans

thumbnail

Freddy Thielemans, burgemeester van Brussel, houdt niet alleen van zijn stad. Hij is ook gek op tekenen. De grootste tekenaar van België is hij nooit geworden, wel een bevlogen politicus met een hart voor cultuur. Speciaal voor Mezzo de LUX bracht hij een voor hem groots boek mee: ?Giant?, een gigantisch formaat scrapbook vol met foto?s van Warhol en zijn omgeving, Warhols eigen polaroids, portretfoto?s, reiskiekjes en last but not least prijkt in Thielemans zijn exemplaar ook een handtekening van Lou Reed?

Vandaag brengt Freddy Thielemans een heel bijzonder boekje mee naar onze studio voor MEZZO de LUX. Het Moleskin-exemplaar doet dienst als zijn onwisbaar culturele geheugen zoals Hemmingway en Chatwin er ook steeds eentje op zak hadden. Er staan filosofische hersenspinsels in maar ook al dan niet zelf geschreven poëtisch kunstwerkjes...

De Brusselse burgemeester is helemaal in de ban van de tekenkunst. Hiervoor gebruikt hij een speciaal instrumentje, namelijk een ballonpen. Eigenlijk is deze pen niet bedacht om mee te tekenen, maar Freddy Thielemans is eraan verslingerd. Bijna al zijn tekeningen die hij met Oostindische inkt maakte, tekende hij met dit soort pen. Hij legt uit waarom deze manier van tekenen zo bijzonder is voor hem.

Freddy Thielemans is zijn rebellie nog niet kwijt. Met Jeans en boots en de plaat van Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club Band stapte hij onze studio binnen. Dit magnum opus van The Beatles herinnert de burgemeester aan de tijd dat hijzelf nog lang haar wou.

Album: #110812

Your device does not support this media type
Popout

Freddy Thielemans Moleskin

Your device does not support this media type
Popout

Freddy Thielemans Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club

Your device does not support this media type
Popout

Freddy Thielemans Ballonpen

Your device does not support this media type
Popout

Freddy Thielemans Giant

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties