'SOS Piet' versus 'Ons Kookboek'. BEKIJK DE FOTO'S VAN DE KOOKTEST

sos piet.jpg

Piet Huysentruyt doet het weer: Na zijn drie toppers SOS Piet 1, 2 en 3 (meer dan 650.000 verkochte exemplaren) breekt hij nu met 'SOS Piet 4' ook weer alle verkooprecords. Zijn principes blijft hij behouden: koken moet eenvoudig en leuk zijn. En daarvoor hanteer je best de stap-voor-stap techniek.

Wat betekent dit succes van SOS Piet nu voor die andere klassieker voor de beginnende kok: 'Ons Kookboek' oftewel 'Het kookboek van de Boerinnenbond'?  Vroeger kreeg zowat elke jongere die alleen ging wonen, dit boek cadeau van ouders of grootouders. Krijgen die jongeren nu een boek van SOS Piet in de plaats?

Welk boek is het meest gebruiksvriendelijk? Wat heeft het ene boek wat het andere niet heeft? Welk boek is het meest handig voor een beginnende amateurkok? Welk kookboek verkies jij? En waarom?

De test

We testen de boeken ook in de praktijk uit: Vincent Byloo en Dominique Wittevrongel, twee bescheiden hobbykoks, maken witloof met kaas en ham. De ene volgt het recept van Ons Kookboek, de andere probeert SOS Piet.

Album: #204946

Your device does not support this media type
Popout

Koken240910B

Your device does not support this media type
Popout

Koken240910A

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties