Luister live naar Sporza via www.radioplus.be Dinsdag 2 februari (20u-23u) Sporza brengt een verslag van Racing Genk-Standard in de halve finales van de Beker van België. Standard won de ...
Heeft veldritbelofte Femke Van den Driessche de boel nu belazerd met een ‘sjoemelfiets’ of niet? Haar advocaat hamerde in Hautekiet alvast erg op het vermoeden van onschuld. Ook Sporza-journalist Christophe Vandegoor reageerde. Die moest de laatste dagen veel denken aan de kwestie Jonathan Breyne…
De wielerwereld staat op zijn kop. Want in een fiets van de Belgische veldritbelofte Femke Van den Driessche werd zaterdag tijdens het WK een motortje aangetroffen. Zelf ontkent ze dat ze de boel wou belazeren. Maar er zijn weinigen die haar geloven. Bestaat het vermoeden van onschuld niet meer?
Ferry Vanhemelryck, voorzitter van de Vlaamse Ultimate Frisbee Federatie, wil graag wat meer aandacht voor zijn sport. Die kreeg ie. In de minuut van Hautekiet.
Er is vannacht geloot voor de Australian Open. Alison Van Uytvanck treft, net zoals vorig jaar, een heel zware loting. Toen speelde ze tegen Serena Williams, nu neemt ze het opnieuw tegen een voormalig nummer 1 én winnares van de Australian Open op.
De Gouden schoen werd gisteravond een echt Buffalo-feestje, met zowat alle prijzen die richting AA Gent gingen. Hein Vanhaezebrouck werd coach van het jaar, Matz Sels doelman van het jaar, Niklas Pedersen maakte het doelpunt van het jaar. En natuurlijk de gouden schoen zelf, voor Sven Kums.
Geen voetballer doet beter dan Lionel Messi. Want hij ging zijn concurrent Cristiano Ronaldo vooraf en won zo voor de 5e keer de Gouden Bal. De 'Ballon d'Or' is de trofee voor de beste voetballer van het voorbije jaar. "Terecht", vindt Peter Vandenbempt. Maar Ronaldo op de 2e plek? "Minder terecht."
Dit is pas fair play! De Amerikaanse Jack Sock maande de Australiër Lleyton Hewitt tijdens de Hopman Cup aan om na te kijken of de bal wel werkelijk uit was. Eerlijkheid die je niet vaak ziet tijdens een tennismatch.
Marieke Vervoort schreef als kind graag nieuwjaarsbrieven. Vandaag ziet die er natuurlijk wat anders uit. Haar wens? Een gezond 2016 voor iedereen!
Radio 1 vroeg tien mensen om een nieuwjaarsbrief te schrijven. Sportjournalist Peter Vandenbempt richt zich tot de voetbalsupporter die denkt dat oerwoudgeluiden thuis horen in een stadion. Niet dus.
Vorige artikels