Het ziet er naar uit dat Club Brugge toch kampioen zal spelen. Zeker als het wispelturige Anderlecht de enige andere titelkandidaat blijft. AA Gent lijkt alleszins zo goed als uitgeteld. De vraag blijft dan: speelt WS Brussel ook in de eerste klasse? Peter Vandenbempt maakt een analyse.
Vergeet Play-off 1. Wie opwinding zoekt, moet de bloedstollende ontknoping in tweede klasse volgen. Het begon allemaal met White Star dat twee punten extra kreeg. Competitievervalsing” zegt Jeroen Hazenberg van de Federatie van Antwerp Supporters Clubs in De Ochtend.
"Het voetbal was zwak, spelers ruzieden openlijk en gooiden er met hun pet naar. Bram Nuytinck ging in discussie met coach Hasi. Supporters vochten onderling, bekogelden de eigen spelers met bier en bekers en liepen het veld op. Het een was beschamend schouwspel tegen Oostende", aldus Vandenbempt
"Voetballen moet voor kinderen in de eerste plaats een fijne activiteit zijn. Helaas krijgen voetballertjes steeds meer te maken met prestatiedruk", schrijft Wesley Muyldermans in het boek 'Jeugdvoetbal: fair play of vuil spel?'. Is er te veel prestatiedruk in het jeugdvoetbal?
In zijn lange carrière als voetbaltrainer belandde Ariël Jacobs ook in Kopenhagen. Daar ontdekte hij dat het echt wel de fietshoofdstad van de wereld is. In De Bende van Annemie vertelde hij hoe het is om je daar dan te verplaatsen.
Ariël Jacobs in de studio
Heel Vlaanderen supporterde gisteren voor Tom Boonen en Sep Vanmarcke. Maar het was Mathew Hayman die met de winst ging lopen. Een jammere zaak voor ultieme favoriet Boonen. Maar, voor de niet zo fanatieke supporters: wie is die Hayman eigenlijk?
Mathew Hayman wint Parijs - Roubaix
De relatie tussen twee ploeggenoten in de koers is niet altijd even simpel. Vaak krijgen twee kemphanen het met elkaar aan de stok als het er om toe doet. Volgens José De Cauwer moet iedereen zijn eigen plaats kennen in het peloton en daar niet te veel van afwijken.
Stephan Houtman, de pastoor van Adinkerke - De Panne, is mee met zijn tijd. Zo liet hij via Twitter weten dat veldritbelofte Femke Van den Driessche barmhartigheid verdient. Hautekiet schonk hem één minuut zendtijd.
Het was gisteren de laatste speeldag van de reguliere competitie. En daarin deden zich een aantal verrassingen voor! Peter Vandenbempt geeft zijn analyse.
'Man van de match' gisteravond was de Noord-Ierse scheidsrechter Arnold Hunter. Hij eiste de hoofdrol op in een zwaarbevochten, maar -voor hem- dramatische match. Fase-na-fase schatte hij de zaken verkeerd in en floot hij verkeerd. Tot grote verontwaardiging van Sporza-journalist Peter Vandenbempt.
Vorige artikels