Hugo Broos

Hugo Broos
Hugo Broos wordt op z’n achttiende in zijn geboortedorp weggekaapt door RSC Anderlecht. Hij wordt er één van de sterspelers van het elftal. Zijn loopbaan loopt van RWDM, Moeskroen, Genk en RSC Anderlecht naar Griekenland, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten.

De succesrijke voetbalcarrière van Hugo Broos (foto VRT) begint in zijn geboortedorp bij Humbeek FC. Op z’n achttiende wordt hij daar weggekaapt door RSC Anderlecht.

Na het vertrek van spelers als Jan Mulder, Paul Van Himst, Wilfried Puis –de “gouwe ouwe’s” van de jaren 60 bij Anderlecht- wordt Broos samen met onder meer Ludo Coeck en Gilbert Van Binst, één van de sterspelers van het elftal.

Zijn loopbaan in het voetbal speelt zich verder af als speler bij Club Brugge, in de functie van (hulp)trainer bij RWDM, Moeskroen, Genk … en RSC Anderlecht.

Zijn internationale carrière stuurt hem naar Griekenland, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten.

Maar begin dit jaar beëindigt Al-Jazira Club eenzijdig het contract. Dat het leven van een voetbalgod niet altijd over rozen loopt, moet ook Hugo Broos meemaken.

Het verlies van dierbaren hardt elke mens:

“'Hoewel, er komen deuken in dat pantser. Weet je, ik heb mijn vader verloren toen ik 16 was. Hartinfarct, en overleden in de ambulance onderweg naar het ziekenhuis.

De daaropvolgende dagen ging ik elke dag na schooltijd per fiets naar vader kijken op zijn sterfbed. Ik hield me kranig. Maar tijdens de begrafenis van vader zag ik mijn beste vriend. Toen ben ik onbedaarlijk beginnen huilen.

Ook toen moeder stierf: op het moment zelf hou ik mijn emoties onder controle, maar tijdens de begrafenis stort ik in.”

Regen en zonneschijn, in Touché, met Kobe Ilsen.

Your device does not support this media type
Popout

r1touche-hugo-broos11-12u

meteen mee
Your device does not support this media type
Popout

r1touche-hugo-broos12-13u

meteen mee

Geef je mening

Enkel je naam en reactie verschijnen op de site.
* verplicht veld

Reacties